Veľká Británia oznámila nomináciu na MS, nechýbajú Bowns s Kirkom

04.05.2024 Celý región

Londýn 4. mája (TASR) - Hokejová federácia Veľkej Británie oznámila ako prvá nomináciu hráčov na MS v Prahe a Ostrave. Hlavný tréner Peter Russell má v 25-člennom kádri troch brankárov, deviatich obrancov a trinástich útočníkov. Figuruje v ňom aj Liam Kirk, ktorý pôsobil v uplynulej sezóne v českom Litvínove, i brankár Ben Bowns. Ten hral v ročníku 2021/22 v slovenskej extralige za Trenčín.

Prevahu majú v mužstve hráči z najvyššej domácej súťaže Elite Ice Hockey League (EIHL). Najviac hokejistov dodal národnému výberu klub Cardiff Devils - až šiestich. Ostrovný tím v doterajšej príprave na MS odohral dve stretnutia s Poliakmi a v oboch sa tešil z víťazstva (3:1 a 2:1 sn). Informovala o tom oficiálna stránka icehockeyuk.co.uk.

Briti sa do elitnej kategórie vrátili po dvoch rokoch. Russellovi zverenci odštartujú svoju púť na šampionáte 11. mája proti Kanade. V pražskej A-skupine hrajú ešte s Fínskom, Švajčiarskom, Dánskom, domácim Českom, Nórskom a Rakúskom.

Nominácia Veľkej Británie na MS v Prahe a Ostrave:

Brankári: Ben Bowns (Cardiff Devils), Lucas Brine (Dundee Stars), Jackson Whistle (Belfast Giants)

Obrancovia:
Josh Batch, Mark Richardson, Evan Mosey (všetci Cardiff Devils), Nathanael Halbert (HC Innsbruck/Rak.), Sam Jones (Sheffield Steelers), Ben O'Connor (Guildford Flames), David Phillips (Belfast Giants), Sam Ruopp (Lausitzer Füchse/Nem.-2), Josh Tetlow (Nottingham Panthers)

Útočníci: Ollie Betteridge (Nottingham Panthers), Cameron Critchlow (Manchester Storm), Johnny Curran (Coventry Blaze), Ben Davies, Sam Duggan (obaja Cardiff Devils), Robert Dowd, Cole Shudra (obaja Sheffield Steelers), Liam Kirk (HC Verva Litvínov/ČR), Robert Lachowicz (Glasgow Clan), Ben Lake, Sean Norris (obaja Belfast Giants), Cade Neilson (Univ. of Alaska-Fairbanks/NCAA), Brett Perlini (Saale Bulls Halle/Nem.-3)
 

Vyberte región